O deflagraţie s-a produs, miercuri seară, la un depozit privat de artificii din zona Uzinei Mecanice Tohan, din Zărneşti, judeţul Braşov. O persoană a murit în urma exploziei, a cărei cauză nu se cunoaşte, deocamdată. Alte două persoane ar fi intoxicate cu fum. Prefectul judeţului Braşov afirmă că victimele pregăteau un transport de artificii când s-a produs explozia. Un tânăr de 29 de ani, angajat al companiei Tohan, şi-a pierdut viaţa în urma exploziei produse, miercuri seară, la un depozit de artificii de pe platforma Uzinei Tohan, anunţă Ministerul Economiei, precizând că el se afla în afara programului de lucru şi că urmează a se stabili ce relaţii de muncă avea cu firma care deţine depozitul. În acest caz vor face anchete şi Inspectoratul Teritorial de Muncă şi autorităţile abilitate să stabilească din ce cauză s-a produs deflagraţia. Pe de altă parte, specialiştii consideră că degajările de fum nu sunt toxice pentru populaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
CITEȘTE ȘI Ministerul Economiei: Un tânăr de 29 de ani, angajat al companiei Tohan, care era în afara programului de lucru, şi-a pierdut viaţa în explozia de la Zărneşti/ ITM face verificări/ Specialiştii susţin că degajările de fum nu sunt toxice pentru populaţie

 

 
UPDATE -  Prefectul judeţului Braşov, Mihai Cătălin Văsii a declarat, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, că aproximativ 600 de kilograme de artificii au fost detonate în incendiul de la Zărneşti. Acestea se aflau într-un depozit privat care aparţine unei forme şi se află la "oarecare distanţă" de Uzina Mecanică Tohan. 
 
Prefectul a menţionat că incendiul a fost stins, după intervenţia promptă a pompierilor militari, el susţinând că nu există niciun pericol pentru locutorii din Zărneşti şi că nici nu au fost emise mesaje de alertare a acestora. 
 
"Este stins, pompieri militari au intervenit prompt, nu este niciun pericol”, a precizat prefectul.
 
Prefectul de Braşov a declarat că este vorba despre un depozit de mici dimensiuni, iar din primele informaţii victimele surprinse în incendiu lucrau în depozit şi se aflau acolo pentru a pregăti un transport de artificii care urma să aibă loc joi dimineaţă.
 
UPDATE - Primarul din Zărneşti, Alexandru Igrişan, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, că explozia s-a produs la un depozit de artificii privat, aflat în incinta Uzinei Tohan.
 
Reprezentanţii ISU Braşov au anunţat că o persoană a murit în urma exploziei iniţiale, întrucât se afla în depozit în momentul producerii acesteia. 
 
Ulterior au avut loc alte explozii, din cauza materialelor depozitate, dar acestea s-au oprit între timp.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Conform datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, deflagraţia a fost anunţată la ora 20:50.
 
"ISU Braşov a alocat 4 autospeciale cu apă şi spumă, 1 autocisterna 10000 litri, două echipaje de prim ajutor, un echipaj de cercetare chimica CBRN, un echipaj pirotehnic. Din primele informaţii este posibil sa fie o victimă. De asemenea, sunt 2 persoane intoxicate cu fum”, informează ISU Braşov.
 
Au fost alertate şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă Râşnov, Bran, Cristian şi Vulcan.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.