Un autotren încărcat cu lemn a lovit poarta de gabarit a unui pod de cale ferată, în judeţul Braşov, iar în urma evenimentului unul dintre buşteni s-a desprins de restul încărcăturii şi a străpuns parbrizul unui autoturism înmatriculat în alt stat. Pasagerii din maşina mică au scăpat fără răni grave, şoferul suferind leziuni uşoare. Verificările făcute de poliţişti în cazul TIR-ului au arătat mai multe abateri, motiv pentru care conducătorul acestuia a primit amenzi în cuantum total de peste 13.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - „În urma măsurătorilor corespunzătoare efectuate de către reprezentanţii Ocolului Silvic Teliu asupra mărfii transportate, s-a constatat faptul că nu erau emise documente specifice de provenienţă şi transport pentru întreaga cantitate de lemn aflată în mijlocul de transport, existând cantitatea de 9,42 m.c. în plus faţă de cea înregistrată în aplicatia în aplicaţia Sumal 2.0”, a transmis IPJ Braşov.
 
Sursa citată mai spune că „întrucât transportul verificat nu îndeplinea condiţiile de legalitate, materialul lemnos suplimentar a fost confiscat şi predat în custodie unui reprezentant din cadrul ocolului silvic menţionat”.
 
Faţă de conducătorul vehiculului, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale în conformitate cu prevederile legii silvice, mai transmite IPJ Braşov.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Evenimentul a avut loc luni seară, pe Drumul Naţional 10, la intrarea în comuna Teliu dinspre Întorsura Buzăului.
 
Conform poliţiştilor, un autotren care transporta material lemnos către municipiul Braşov a lovit cu încărcătura poarta de gabarit amplasată în zona podului feroviar. În acel moment, un buştean a căzut pe capota unui autoturism care circula în acelaşi sens, intrând prin parbrizul acestuia.
 
”Iniţial persoanele implicate au declarat că nu au suferit vătămări corporale, fapt pentru care evenimentul a fost soluţionat ca accident rutier soldat doar cu pagube materiale. Ulterior, însă  conducătorul autoturismului a solicitat să fie transportat la o unitate spitalicească pentru a fi evaluat medical”, informează Poliţia Judeţeană Braşov.
 
 
Cercetările făcute de poliţişti în urma accidentului au dus la constatarea mai multor abateri contravenţionale, motiv pentru care şoferul TIR-ului a primit amenzi în valoare de 13.870 lei.
 
De asemenea, poliţiştii au solicitat prezenţa la faţa locului a unui pădurar, care a constatat, din măsurătorile preliminare, că autotrenul era încărcat cu o cantitate mai mare decât cea înscrisă în documentele de însoţire a mărfii. În aceste condiţii, autovehiculul şui remorca a fost conduse într-o zonă, unde urmează a se  efectua măsurarea corespunzătoare a cantităţii de lemn şi a se lua măsurile legale
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.