Bărbatul suspectat că a provocat un incendiu într-un apartament dintr-un bloc din oraşul Săcele a fost reţinut, miercuri. Procurorii au stabilit că bărbatul a incendiat apartamentul soţiei sale, de care era despărţit în fapt, după ce a folosit chei potrivite pentru a intra în locuinţă. Anul trecut, femeia obţinuse un ordin de restricţie. În urma incendiului, peste 40 de locatari au blocului au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele, iar unii dintre ei, între care şi copii, au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: Bărbatul în vârstă de 43 de ani reţinut, miercuri, sub suspiciunea că a provocat un incendiu într-un bloc de locuinţe din Săcele este suspectat că a incendiat apartamentul soţiei sale, de care era despărţit, în fapt, din luna august a acestui an, a declarat pentru News.ro prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, Cătălin Moraru.  

Datele obţinute de procurori arată că bărbatul ar fi sunat-o pe soţia sa şi şi-ar fi anunţat gestul, însă aceasta nu a anunţat autorităţile cu privire la ameninţarea primită. El a folosit un rând de chei ale apartamentului, a intrat în locuinţa în care nu se afla nimeni şi a dat foc.  

Bărbatul a mai avut în trecut atitudini cu caracter agresiv la adresa soţiei sale, oamenii legii emiţând chiar un ordin de protecţie, în cursul anului 2020. Ulterior,  femeia s-a împăcat cu el, iar prevederile ordinului au încetat.  

Procurorii vor solicita emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele bărbatului, pentru comiterea infracţiunilor de ameninţare şi distrugere prin incendiere. 

 
ŞTIRE INIŢIALĂ: Anchetatorii braşoveni au reţinut, miercuri, un bărbat de 43 de ani, suspectat că este autorul incendiului izbucnit marţi seară într-un bloc de pe strada  Ştefan cel Mare din Săcele.
 
Bărbatul a fost în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov.
 
Incendiul a pornit într-un apartament situat la etajul 1 al blocului şi s-a manifestat cu degajare mare de fum. Din această cauză, locuitorii blocului au fost nevoiţi să iasă din apartamente.
 
Patruzeci de locatari s-au autoevacuat. Alte opt persoane au fost evacuate de către pompieri, şase dintre acestea fiind scoase de către pompieri, de la etajele trei şi patru, cu ajutorul autoscării de salvare la înălţime. 
 
"Opt persoane au suferit atac de panică şi li s-a acordat asistenţă medicală la faţa locului de către personalul medical. Toate cele 8 persoane, printre care 4 copii, au refuzat transportul la spital", a transmis, marţi seară ISU Braşov.
 
Bărbat de 43 de ani, din Săcele, bănuit de săvârşirea faptei, a fost identificat de către poliţişti marţi seară şi dus la audieri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.