Un bărbat care lucra la un şanţ în localitatea Băbana din judeţul Argeş a fost surprins de un mal de pământ care l-a acoperit până în zona pieptului. Intervenţia pompierilor pentru extragerea acestuia din malul surpat a fost foarte dificilă, în condiţiile în care şanţul se umplea cu apă din cauza unei conducte fisurate. După aproape două ore, bărbatul a fost scos, fiind în hipotermie severă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Poliţiştii din Argeş au deschis dosar penal în urma incidentului produs în localitatea Băbana, făcând cercetări pentru infracţiuni de neluarea, respectiv de nerespectarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă, conform art. 349 şi 350 din Codul Penal.

Primele date arată că bărbatul prins timp de aproape două ore sub pământ este angajat la o firmă şi se afla în timpul programului de lucru. El are 51 de ani şi este domiciliat localitatea Muşăteşti, muncitorul a fost transportat la o spital, pentru investigaţii. 

Dosarul este instrumentat de poliţiştii di cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti. Şi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeş au fost sesizaţi cu privire la acest caz.

 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Echipaje de pompieri şi paramedici de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş au intervenit, marţi după-amiază, pentru salvarea unui bărbat care a fost prins sub pământ în timp ce săpa un şanţ în comuna Băbana. Bărbatul a fost acoperit cu pământ până în zona pieptului.

Intervenţia pompierilor a fost extrem de dificilă, întrucât în şanţul în care el a rămas blocat se produceau scurgeri de apă de la o conductă care trece prin zonă şi care s-a fisurat. Astfel, pompierii au fost nevoiţi să asigure malurile de pământ pentru a evita noi dislocări, să evacueze apa care umplea şanţul în care era blocat muncitorul şi să lucreze, totodată, pentru extragerea acestuia. Concomitent, la locul incidentului au intervenit excavatoare care au îndepărtat pământul din zonă.

În timpul intervenţiei, bărbatului i-au fost aduse schimburi de haine pentru că cele pe cale le purta în momentul în care a fost prins sub pământ s-au îmbibat cu apă.

La finalul unei acţiuni care a durat aproape două ore, el a fost scos, fiind în hipotermie severă şi având leziuni la picioare. Victima a fost predată unui echipaj medical.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.