Poliţiştii din Argeş au făcut publice, miercuri, semnalmentele şi fotografia unui băiat de 12 ani, plecat de acasă în urmă cu zece zile. Bunicul copilului a anunţat abia miercuri dispariţia acestuia, precizând că băiatul a mai plecat de acasă anterior. Poliţiştii au transmis populaţiei din zonă mesaj RO-Alert, asimilat aşa-numitului mesaj AMBER Alert emis în alte state. Băiatul a fost găsit în comuna Bascov, iar Direcţia de Protecţie a Copilului face verificări în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Copilul a fost găsit, miercuri seară, în comuna Bascov, după ce Poliţia a făcut publice semnalmentele sale.

Potrivit IPJ Argeş, cazul se află în atenţia DGASPC, instituţie ai cărei reprezentaţi vor evalua starea băiatului pentru a dispune ”eventuale măsuri speciale de protecţie socială”, având în vedere interesul superior al copilului. Poliţiştii au transmis public mulţumiri persoanelor care au oferit informaţii cu privire la locul în care se află copilul.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit Poliţiei, Raul Marin, în vârstă de 12 ani, a plecat în 14 mai de la locuinţa bunicilor şi nu a revenit. Anterior, copilul a avut repetate plecări de la domiciliu, fiind găsit de fiecare dată.

Surse judiciare au precizat pentru News.ro că bunicul vitreg al copilului - concubinul bunicii - a fost cel care a anunţat abia miercuri plecarea acestuia. Aceleaşi surse au precizat că primele verificări ale Poliţiei arată că băiatul a fost văzut în oraşul Piteşti.

Populaţia din zonă a fost înştiinţată de dispariţie prin mesaj RO-Alert. 

”În prezent poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti desfăşoară activităţi pentru găsirea minorului, fiind transmise semnalmentele persoanei atât la nivelul celorlalte subunităţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, cât şi jandarmilor argeşeni şi Poliţiei Locale Piteşti”, a precizat IPJ Argeş.
 
Băiatul are 1,40 metri înălţime, aproximativ 32 de kilograme, faţa ovală, ochi căprui, păr şaten, drept, tuns scurt, ten măsliniu.
 
Persoanele care pot da relaţii cu privire la băiat sunt rugate să apeleze Serviciul Naţional Unic Apeluri de Urgenţă 112 sau Poliţia Municipiului Piteşti, la telefon 0248 607 009.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.