Un număr de 14 elevi din clasele V-VIII de la Liceul Teoretic "Adam Muller Guttenbrun" din Arad au fost duşi, luni după-amiaza, la Spitalul Judeţean Arad, cu simptome iritative, după ce în unitatea şcolară s-a făcut dezinsecţie şi deratizare pe timpul vacanţei şcolare. Ministerul Sănătăţii anunţă că a dispus un control mixt de urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Ministerul Sănătăţii a dispus un control la Arad, unde 20 de elevi au ajuns la spital cu erupţii pe faţă în urma unei acţiuni de deratizare şi dezinsecţie la şcoală

Medicul epidemiolog Mihaela Câtu, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Arad, a declarat pentru News.ro că toate sunt cazuri uşoare, copiii sunt în stare bună şi sunt trataţi la Spitalul Judeţean Arad.

"Până acum 14 copii au simptome iritative, cazuri uşoare, sunt la Spitalul Judeţean Arad. Toţi reclamă că s-a facut dezinsecţie şi deratizare în şcoală şi luni când s-au întors la cursuri, au spus că băncile erau lipicioase. Probabil au pus mâna pe bănci, apoi pe faţă şi aşa au apărut problemele", a declarat Mihaela Câtu.

Potrivit sursei citate, este vorba de elevi din clasele V - VIII.

DSP Arad a dispus o anchetă în acest caz.

"Ca urmare a evenimentului de la Liceul German, echipajul CBRN al ISU Arad s-a deplasat la locaţia respectivă pentru a executa cercetarea la faţa locului", au transmis reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.