Apele Române anunţă, marţi, că râul Orăştie este în creştere cu 54 de centimetri peste cota de inundaţie. S-a intervenit pentru diminuarea riscului de inundaţii, prin supraînălţarea de mal cu saci de nisip şi pământ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - ”La ora 14.00, pe râul Orăştie, avea cota de 304 cm (cu 54 cm ) şi în creştere. Pe râurile Romoş şi Vaidei, debitul se menţine peste cota de inundaţie, dar este staţionar.  Formaţiile noastre de lucru intervin în continuare cu saci şi nisip împreună cu Primăria Orăştie şi ISU Hunedoara pentru protejarea anexelor şi terenurilor situate pe malul drept al râului Orăştie”, au mai transmis oficialii Administraţiei Naţionale Apele Române. 
 
ŞTIRE INIŢIALĂ -  ”Două formaţii de lucru din cadrul Apele Române Mureş – Sistemul de Gospodărire a Apelor Hunedoara (Deva şi Orăştie) au intervenit astăzi, alături de reprezentanţi ai ISU Hunedoara şi de la Primăria Municipiului Orăştie, pentru diminuarea riscului de inundaţii. Astfel, s-au realizat supraînălţări de mal cu saci de nisip şi pământ provenit din umpluturi pentru diminuarea riscului de inundaţii. Intervenţia s-a impus din cauza ieşirii din albie a trei cursuri de apă (Romoş, Vaidei şi Orăştie) din judeţul Hunedoara, pe sectorul din aval, situat în amonte de confluenţa cu râul Mureş”, a transmis Apele Române.
 
Potrivit sursei citate, dacă la ora 11.00, râul Orăştie înregistra un nivel de peste 20 cm peste cota de inundaţie, în prezent, râul Orăştie este în creştere cu 48 cm peste cota de inundaţie, dar ploaia s-a oprut.
 
Avertizările cod portocaliu şi cod galben au fost prelungite.
 
”Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a reactualizat şi prelungit avertizarea cod portocaliu (până mâine la ora 12.00), respectiv galben (până mâine, la ora 24.00) pentru mai multe sectoare de râuri. S-a instituit cod portocaliu pentru râul Mureş şi afluenţii aferenţi sectorului din aval de confluenţă cu râul Târnava până în amonte confluenţă cu râul Strei (judeţele: Alba, Sibiu şi Hunedoara)”, mai precizează Apele Române.
 
Din cauza ploilor abundente, DN7 a fost inundat, iar traficul rutier la coborârea de pe autostrada A1, în zona localităţii Geoagiu, a fost închis. De asemenea, la Orăştie 7 oameni, printre care un copil, au fost evacuaţi din case, iar 11 gospodării au fost inundate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.