Parchetul Tribunalului Bucureşti a declanşat o anchetă în cazul unui copil de trei ani care a murit la spital, acolo unde au ajuns şi părinţii lui, după ce ar fi mâncat shaorma de la un fast-food din Capitală. Procurorii spun că există suspiciunea unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută, motiv pentru care cazul este considerat unul medico-legal. Părinţii băieţelului au fost audiaţi sâmbătă seară la Poliţia Capitalei, iar surse judiciare spun că părinţii au sunat la ambulanţă după o noapte în care copilului i-ar fi fost rău şi le-au fi spus anchetatorilor că nu au apelat mai repede 112 deoarece băieţelul avea momente în care îşi revenea. Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, a declarat pentru News.ro că vineri seară comisarii din Bucureşti au fost în control la restaurantul fast-food de pe Şoseaua Vergului, de unde băieţelul care a murit şi părinţii lui au consumat shaorma, însă acesta era închis. Controlul ANPC s-a repetat şi sâmbătă, însă restaurantul era în continuare închis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Părinţii copilului mort după ce ar fi mâncat shaorma, audiaţi la Poliţia Capitalei. Ei ar fi spus că au apelat 112 după o noapte în care copilului i-a fost rău pentru că acesta avea momente în care îşi revenea - surse

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că părinţii le-au dat poliţiştilor detalii cu privire la ceea ce au mai mâncat în ziua respectivă, despre traseul pe care care l-au avut, precum şi despre mnomentul în care au sunat la 112. Ei au susţinut că li s-a făcut rău după ce au mâncat shaorma de la restaurantul de pe Şoseaua Vergului şi au apelat 112 după ce copilului i-a fost rău toată noaptea. Întrebaţi de ce au aşteptat atât de mult, ei au spus că starea băieţelului era oscilantă, acesta având momente în care îşi revenea.

Aceleaşi surse spun că rezultatele preliminare ale legiştilor arată că băieţelul a făcut stop cardio-respirator, cauza fiind necunoscută, aceasta urmând să fie stabilită în urma analizelor toxicologice.

De asemenea, umează să fie audiaţi la Poliţia Capitalei reprezentanţii societăţii care deţine restaurantul fast-food.

UPDATE - Parchetul Tribunalului Bucureşti, despre cazul copilului de 3 ani care a murit după ce ar fi mâncat shaorma: Există suspiciunea unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută

Parchetul Tribunalului Bucureşti spune, referitor la cazul băieţelului în vârstă de trei ani care a murit după ce ar fi mâncat shaorma dintr-un fast-food din Capitală, că există suspiciunea unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută, motiv pentru care cazul este considerat unul medico-legal.

"În data de 16.05.2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost sesizat cu privire la faptul că, în ziua de 15.05.2018, la ora 17.20, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase 'Prof. Dr. Matei Balş' s-a produs decesul unui minor în vârstă de 3 ani, ca urmare a unui stop cardiac, existând suspiciunea unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută, motiv pentru care cazul a fost considerat unul medico-legal”, transmite Parchetul într-un comunicat de presă.

Sesizarea a fost făcută de către Serviciul de Anatomie Patologică şi Prosectură din cadrul Spitalului Clinic Colentina.

Astfel, în cursul zilei de miercuri, Parchetul a cerut realizarea unei autopsii de către Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici”, care a făcut acest lucru miercuri, şi a dispus realizarea unei expertize toxicologice din mai multe probe, aspirat gastric, sânge, urină de la copil şi de la părinţi.

Potrivit Pachetului, părinţii au fost diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară, dar nu a fost necesară internarea în spital, iar în prezent starea lor s-a ameliorat.

"Distinct de sesizarea penală, au fost sesizate şi alte instituţii publice cu atribuţii în ceea ce priveşte controlul calităţii produselor alimentare”, mai precizează instituţia.

Anchetă a Parchetului în cazul unui copil de trei ani care a murit la spital, unde sunt internaţi şi părinţii lui, după ce ar fi mâncat shaorma de la un fast-food din Capitală

Purtătorul de cuvânt al Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş”, Cătălin Apostolescu, a confirmat pentru News.ro că un copil de trei ani şi jumătate a murit marţi, după ce a fost internat pentru că se simţea foarte rău, iar la acest moment se aşteaptă rezultatele de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML).

Părinţii copilului le-ar fi spus medicilor că atât ei, cât şi copilul, au mâncat shaorma cumpărată de la un fast-food, potrivit Digi 24.

Cazul a intrat în atenţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care a deschis un dosar penal, urmând ca cercetările să fie făcute împreună cu Serviciul Omoruri de la Poliţia Capitalei.

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, a declarat pentru News.ro că vineri seară comisarii din Bucureşti au fost în control la restaurantul fast-food de pe Şoseaua Vergului, de unde băieţelul care a murit şi părinţii lui au consumat shaorma, însă acesta era închis. Controlul ANPC s-a repetat şi sâmbătă, însă restaurantul era în continuare închis. 

Paul Anghel a precizat că ANPC nu a primit nicio sesizare nici de la părinţii băieţelului, nici de la alţi clienţi în ultima săptămână cu privire la faptul că s-ar fi simţit rău după ce au consumat produse fast-food de la acel restaurant. 

În acelaşi timp, preşedintele Asociaţiei Pro Consumatori, Costel Stanciu, crede că ar putea fi vorba despre o infectare cu salmonela dacă ouăle din care au fost făcute sosurile erau contaminate cu această bacterie. De asemenea, spune el, valorile termice au crescut odată cu venirea sezonului cald, iar în lanţurile de restarante fast-food nu sunt respectate întotdeauna condiţiile optime de păstrare a alimentelor precum ouăle sau carnea.

"În primul rând, este vina părinţilor că i-au dat copilului shaorma. Alimentele de tip fast-food sunt foarte bogate în grăsimi şi calorii, care nu fac bine mai ales unui copil de 3 ani. De altfel, sosurile sunt făcute din ouă de raţă sau de găină care pot fi contaminate cu salmonela. Boala asta se mai numeşte şi boala mâinilor murdare. Din grabă, angajaţii nu se mai spală pe mâini înainte să intre în contact cu mâncarea”, a declarat Costel Stanciu pentru News.ro. 

El a spus că nu exclude nici varianta ca în shaorma consumată de copilul de 3 ani şi de părinţii lui să fi ajuns accidental o substanţă chimică, dacă alimentele din care a fost făcută au fost ţinute aproape de soluţii de curăţat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.