Cantităţi importante de produs petrolier s-au deversat, vineri după amiază, pe sol, într-un cartier rezidenţial de la marginea municipiului Ploieşti, după ce o conductă de transport s-a spart. Prefectura Prahova arată că avaria s-ar fi produs din cauza coroziunii conductei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Cauza probabilă a avariei o reprezintă "coroziunea conductei care se afla în pompare", informează Prefectura Prahova. 
 
Instituţia menţionează că prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu, a cerut instituţiilor deconcentrate "să asigure în continuare delimitarea porţiunii respective pentru a oferi siguranţa locuitorilor din zonă până când echipajele de intervenţie şi mentenanţă ale societăţii pentru servicii specializate de transport petrolier vor definitiva reparaţia conductei şi curăţarea zonei".
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Echipe de intervenţie de la Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă Prahova acţionează, vineri după-amiază, în cartierul Albert de la periferia Ploieştiului, unde o conductă care transportă petrol s-a spart, cantităţi mari de produs deversându-se pe sol.
Pentru a preveni eventuale incidente, autorităţile au dispus restricţionarea traficului rutier în carter, trei dintre cele patru benzi ale drumului care traversează zona fiind blocate şi doar una practicabilă.
 
Deversarea a afectat o suprafaţă de aproximativ 1000 de metri pătraţi, precizează oficiali din cadrul ISU Prahova.
Zona a fost izolată pentru a se evita riscul producerii unui incendiu. 
Cartierul în care s-a produs incidentul este situat la ieşire din Ploieşti către Braşov şi este un cartier de vile, centre comerciale şi restaurante care se întinde parţial în municipiul Ploieşti şi parţial în comuna Blejoi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.