Unul dintre cetăţenii din Nepal care a fost rănit de suflul exploziei de la staţia GPL din Crevedia, în 26 august, a fost transferat înapoi în ţară, după ce a fost tratat în Germania, iar starea sa de sănătate s-a ameliorat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a aprobat executarea unei misiuni umanitare luni, 2 octombrie, din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, pentru repatrierea unui pacient diagnosticat cu arsuri de la Spitalul Universitar din Lubeck, Germania, la Spitalul Clinic de Urgenţă «Pius Brînzeu» – Clinica de Chirurgie Plastică din Timişoara, ca urmare a ameliorării stării de sănătate a acestuia.”, a transmis, luni, Ministerul Apărării.

Sursa citată a precizat că aeronava militară de tipul C-27 J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene Române, a decolat, luni dimineaţă, pe ruta Bucureşti-Lubeck-Timişoara şi retur.

Ministerul a precizat că misiunea s-a executat la solicitarea şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

”Echipa medicală care a monitorizat pacientul pe timpul zborului a fost formată din specialişti ai Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti”, mai  transmite Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit medicilor de la Timişoara, este vorba despre un cetăţean din Nepal care a fost surprins de suflul exploziei de la staţia GPL din Crevedia în 26 august 2023.

Avionul cu pacientul a aterizat la Timişoara la ora 16.50.

Peste 50 de persoane, majoritatea pompieri, au fost rănite în urma exploziilor produse în 26 august la staţia GPL din Crevedia. Şase dintre victime au murit. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.