Unsprezece persoane, între care un copil, au fost rănite, duminică, în accidentul rutier din judeţul Botoşani în care au fost implicate un microbuz de transport persoane şi un autoturism. Victimele au fost transportate la spital, una în stare de inconştienţă. Accidentul a avut loc pe DN 29 D, Planul Roşu de Intervenţie fiind dezactivat după preluarea victimelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani, în accidentul de duminică au fost implicate un microbuz de transport persoane şi un autoturism, evenimentul petrecându-se în localitatea Gorbăneşti, pe DN29 D. Iniţial, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunţase că sunt două autoturisme implicate în evenimentul rutier. 

În microbuz erau nouă persoane, iar în autoturism patru.

IPJ Botoşani menţionează că la sosirea forţelor de intervenţie, o persoană din autoturism era încarcerată, inconştientă. Aceasta a fost descarcerată, i s-au aplicat manevre de resuscitare, iar ulterior a fost transportată la spital, în stare de inconştienţă. 

Alte zece persoane printre care şi un copil au fost preluate şi transportate la spital. Victimele au între 12 si 54 ani şi au diferite traumatisme şi fracturi. 

Imediat după momentul impactului, autoturismul a luat foc. Cei trei pasageri au reuşit să iasă din maşină, dar în interior, pe bancheta din spate a rămas o femeie în stare de inconştienţă.

“Un pompier aflat în timpul liber, plutonier major Cătălin Grindiei, a încercat să stingă incendiul, nu a reuşit, şi ajutat de alţi participanţi la trafic, a reuşit să scoata victima inconştientă din autoturism”, au mai afirmat reprezentanţii ISU Botoşani. 

Poliţiştii spun că accidentul s-a produs după ce conducătorului autoturismului Opel, care se deplasa pe drumul judetean, dinspre localitatea Blândeşti, nu a acordat prioritate la intersecţia cu drumul naţional, unui microbuz care circula dinspre municipiul Botoşani.

Cercetările continua, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.