Unsprezece persoane sunt cercetate de poliţiştii din Caraş-Severin, după ce au participat la vânătoarea ilegală a unui urs în zona Armeniş, poliţiştii ridicând, în urma unor percheziţii, 22 de arme de vânătoare. Cei 11 au ars pielea şi oasele animalului, iar carnea au împărţit-o între ei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Inspectoratul de Poliţie al judeţului Caraş-Severin, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în 28 mai a fost împuşcat ilegal un urs pe un fond de vânătoare din zona Armeniş.

”În urma cercetărilor făcute au fost identificate 11 persoane care în 28 mai au participat la vânătoare, deţinând autorizaţie pentru vânat la mistreţ şi căprior, şi au împuşcat ilegal un exemplar de urs. Pentru a-şi acoperi urmelor aceştia au dat foc la pielea şi oasele animalului, iar carnea a fost împărţită între participanţii la vânătoare”, se arată în comunicat.

Poliţiştii au ridicat 22 de arme de vânătoare şi au întocmit dosar penal pentru vânătoare fără respectarea condiţiilor înscrise în autorizaţia de vânătoare; vânarea speciilor de vânat cuprinse în anexa nr. 2 al Legii 407/2006, în alte condiţii decât cele ale derogărilor; vânarea în afara perioadelor legale de vânătoare la specia respectivă, transportul vânatului dobândit sau împuşcat ori tranşat în teren.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.