Un cetăţean britanic şi alţi trei conaţionali au fost implicaţi într-un grav accident rutier produs, joi, în Bistriţa-Năsăud, şoferul murind pe loc după ce a pierdut controlul volanului, iar vehiculul s-a izbit de un copac de pe marginea drumului, ceilalţi ocupanţi fiind răniţi grav. Toţi patru erau voluntari în judeţ, unde participau la un proiect privind construirea unei case.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accidentul a avut loc pe DN 15 A, în localitatea Sărăţel, din Bistriţa-Năsăud, iar în autoturism se aflau patru cetăţeni britanici, unul minor, de 16 ani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene, Diana Pintea, şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei de mers în apropierea unei treceri la nivel cu calea ferată. Bărbatul ar fi condus cu viteză prea mare, iar autoturismul a părăsit partea carosabilă şi s-a izbit violent de un copac.

Şoferul a decedat pe loc, în urma leziunilor suferite, în timp ce ceilelaţi trei ocupanţi au fost răniţi grav şi au fost extraşi din autoturismul distrus de un echipaj de descarcerare al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Pentru una dintre victime a fost solicitat elicopterul SMURD, care a aterizat pe şosea, traficul fiind blocat pe ambele sensuri de circulaţie timp de aproximativ 30 de minute.

Cei patru britanici au venit în România în calitate de voluntari, participând la un proiect de construire a unei case pentru o familie nevoiaşă. Ei erau însoţiţi de alţi conaţionali, care se aflau în autoturisme ce circulau în spatele celui implicat în accident.

Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili care sunt cauzele exacte ale producerii accidentului.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.