Un bărbat din judeţul Mureş este cercetat penal de poliţişti, după ce ar fi împuşcat, împreună cu un alt bărbat, doi câini care păzeau o turmă de oi. Suspectul este vânător şi a tras în câini după încheierea partidei, apoi a plecat de la locul faptei, fiind reclamat de către ciobanul păgubit, care a fost martor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a avut loc luni după-amiază, în zona localităţii mureşene Seleuş, unde un cioban era cu turma de oi la păşunat, pe malul râului Târnava Mare.

Conform unui comunicat de marţi al Poliţiei Judeţeane Mureş, ciobanul a sunat la 112 şi a spus că două persoane necunoscute, cu arme de vânătoare, i-au împuşcat doi câini, care se aflau la aproximativ zece metri de turma de oi, după care au plecat cu o maşină de teren de culoare verde.

În urma cercetărilor desfăşurate la faţa locului de către poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, a fost identificat un suspect, un bărbat în vârstă de 68 de ani, din municipiul Sighişoara.

”Bărbatul a participat împreună cu un alt bărbat la o partidă de vânătoare în grup restrâns, în baza unei autorizaţii eliberate de o asociaţie de vânătoare şi pescuit sportiv. Înainte de încheierea partidei de vânătoare, aflându-se pe malul râului Târnava Mare, bărbatul de 68 de ani a făcut uz de armă asupra a doi câini aparţinând persoanei vătămate care se afla cu oile la păşunat”, se arată în comunicat.

Vânătorul este cercetat pentru uz de armă letală fără drept şi practicarea tirului pe animale domestice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.