Motorul unui tramvai nou, realizat de compania din Turcia Bozankaya, a luat foc în mers, miercuri seară, în timp ce garnitura se afla pe traseu. Nicio persoană nu a fost rănită, pompierii intervenind pentru a stinge incendiul. Pompierii au stabilit că incendiul a pornit de la sistemul de frânare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
UPDATE: Incendiul pornit la un tramvai Bozankaya din Timişoara a izbucnit la sistemul de frânare. 15 persoane s-au autoevacuat din garnitură când a început să iasă fum.
 
Un număr de 12 pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului.
 
”În data de 08.03.2023 la ora 17:32, am fost solicitaţi să intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la un mijloc de transport în comun (tramvai), aflat în mers, pe Bulevardul Revoluţiei din Timişoara. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă 12 pompieri din cadrul Detaşamentului 1 Timişoara cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD”, a transmis ISU Timiş.
 
În incendiu au ars materiale combustibile ale sistemului de frânare.
 
”La sosirea echipelor la locul evenimentului s-a constatat faptul că erau degajări de fum la nivelul sistemului de frânare. Aproximativ 15 persoane s-au autoevacuat, fără a se înregistra victime. În urma incendiului au ars materialele combustibile ale sistemului de frânare. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic produs în urma frecării la sistemul de frânare”, a precizat ISU Timiş.
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: Tramvaiul Bozankaya se afla pe traseu în faţa Palatului Administrativ, în apropiere de centrul oraşului Timişoara, când motorul acestuia a luat foc, iar de sub tramvai a ieşit fum. 
 
Reprezentanţii STPT au declarat că vatmanul a sesizat că tramvaiul s-a blocat pe linii şi şi-a anunţat colegii din dispecerat că urma să se retragă în depou, însă pe drum a luat foc motorul acestuia. Vatmanul a intervenit de urgenţă cu extinctorul, dar au fost chemaţi şi pompierii.
 
Specialiştii din cadrul fabricii Bozankaya urmează să facă cercetări pentru a stabili cauza producerii incendiului.
 
În momentul incidentului, în tramvai se aflau călători, însă nimeni nu a fost rănit.
 
La Timişoara urmează să sosească, până la finalul acestui an, încă cinci astfel de tramvaie, conform contractului.
 
Fiecare mijloc de transport costă 11,58 milioane de lei, cu TVA inclusă, are 30 de metri lungime şi o capacitate de 200 de călători, din care 48 de locuri pe scaune. Toate costă aproape 50 de milioane de euro, din care mai bine de 80% reprezintă fonduri europene nerambursabile obţinute prin Programul Operaţional Regional. Restul sumei va fi acoperită de municipalitate prin credit.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.