Un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Sibiu, care trebuia să fie în carantină, a fost prins la PTF Nădlac în timp ce se întorcea în ţară. El nu a respectat măsura şi a mers în Ungaria pentru a-şi rezolva unele probleme personale. Bărbatul a primit o amendă de 1.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Arad, marţi dimineaţa, în jurul orei 5.00, un bărbat în vârstă de 26 de ani din Sibiu s-a prezentat la Punctul de Trecere a frontierei Nădlac II, cu scopul de a intra în România. 
 
După efectuarea formalităţilor de intrare în ţară, precum şi a celor epidemiologice, reprezentantul DSP a constatat că bărbatul figurează deja în evidenţe ca fiind plasat în carantină la domiciliul declarat din judeţul Sibiu, pentru o perioadă de 10 zile, în urma unei deplasări într-o ţară cu risc epidemiologic ridicat.
 
"Bărbatul nu a respectat măsura carantinării la domiciliu şi, aflându-se în interiorul perioadei de carantină, a mai efectuat o nouă călătorie în Ungaria pentru rezolvarea unor probleme personale. Echipajul de Jandarmerie aflat în serviciul de ordine publică în zona punctului de trecere a frontierei a fost sesizat de către reprezentantul DSP, iar în urma verificărilor suplimentare efectuate s-a constatat că pe numele bărbatului este emisă o alerta de tip <<coronavirus asociat>> şi avea obligaţia legală să stea 10 zile în carantină la domiciliu, respectiv până în data de 1 februarie inclusiv. Bărbatul a justificat ieşirea voluntară din carantină invocând noile modificări legislative cu privire la perioada de carantinare, fără să ţină cont că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, acestea nu se aplică retroactive”, a transmis IJJ Arad. 
 
Bărbatul a fost amendat cu 1.000 de lei pentru că nu a respectat perioada de carantină la domiciliul declarat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.