Un român şi un cetăţean italian care au cules ilegal de pe un fond cinegetic din judeţul Prahova peste un kilogram şi jumătate de trufe negre au fost prinşi de jandarmii prahoveni. Cei doi au fost amendaţi, iar trufele au fost confiscate, fiind predate Ocolului Silvic Azuga.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cei doi bărbaţi, care deţin câini special antrenaţi în găsirea trufelor, au mers în pădurea fondul cinegetic "25 Feleacu" şi au reuşit să recolteze 1,65 kilograme de trufe. Ei au fost găsiţi în pădure de către jandarmii montani aflaţi în timpul unei acţiuni de prevenire privind recoltarea fructelor de pădure, ciupercilor şi plantelor medicinale, acţiune care se desfăşoară periodic, având ca scop scăderea presiunii asupra speciilor şi habitatelor protejate.
 
 
”Cele două persoane în cauză au fost sancţionate contravenţional în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amenzi în valoare totală de 5.000 lei, pentru recoltarea, deţinerea, transportul, [...] produselor nelemnoase specifice, fără documente legale şi fără acordul scris al proprietarului şi/sau al ocolului silvic, iar cantitatea de 1,650 kilograme de trufe negre a fost predată Ocolului Silvic Azuga”, a informat, vineri după-amiază, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.