Un bărbat şi-a atacat fosta concubină într-o staţie de autobuz din Iaşik, incidentul fiind reclamat la 112 de sora victimei. Poliţiştii au emis ordin de protecţie provizoriu şi au montat o brăţară de supraveghere bărbatului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ieri, 08 noiembrie a.c., poliţiştii Secţiei nr. 4 Poliţie, din cadrul I.P.J. Iaşi au fost sesizaţi prin Apel Unic de Urgenţă 112, de către o persoană, cu privire la faptul că sora sa are un conflict cu fostul concubin, într-o staţie de autobuz de pe raza mun. Iaşi”, a transmis, miercuri, IPJ Iaşi.   

Sursa citată a precizat că poliţiştii au efectuat verificări, bărbatul bănuit fiind depistat şi condus la sediul Secţiei nr. 4 Poliţie. 

”În cauză, a fost emis ordin de protecţie provizoriu împotriva bărbatului, de 50 ani asupra acestuia fiind montat un dispozitiv de supraveghere electronică. Cercetările sunt continuate de către poliţişti sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi ameninţare”, au mai transmis poliţiştii.  

Sistemul informatic de monitorizare electronică a devenit funcţional, începând din 1 octombrie, în Capitală şi în judeţele Iaşi, Mureş şi Vrancea, unităţi administrativ-teritoriale în care persoanele faţă de care se emit ordine de protecţie dispuse de poliţist sau de instanţa de judecătorească ori la nivel european vor fi monitorizate prin intermediul brăţărilor electronice.  

Începând cu anul 2024 toate cele patru UAT şi judeţele Bacău, Braşov, Caraş Severin, Călăraşi, Cluj, Covasna, Giurgiu, Galaţi, Harghita, Ilfov, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Sălaj, Teleorman, Vaslui şi Vâlcea vor intra în acest proiect, iar din 2025 este implementată a trei etapă, care va include şi alte judeţe ale ţării.   

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.