Un membru al familiei de romi Cârpaci, din Timişoara, Brata Cârpaci, condamnat în anul 2002 la 20 de ani de închisoare de către autorităţile din Franţa, pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi viol, a fost prins de către poliţişti, la Timişoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, un bărbat de 60 de ani, pe numele căruia autorităţile franceze au emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi viol, a fost depistat de către poliţiştii timişeni, în mai puţin de 24 de ore de la sesizarea autorităţilor române.

”Pe numele bărbatului, autorităţile judiciare din Franţa au emis un mandat european de arestare, bărbatul fiind condamnat la 20 de ani de pedeapsă privativă de libertate pentru comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi viol”, se arată în comunicat.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara pentru confirmarea mandatului, fiind reţinut pentru 24 de ore şi dus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Timiş.

Joi, el va fi prezentat Curţii de Apel Timişoara pentru dispunerea măsurilor legale până la predarea către autorităţile franceze.

Potrivit poliţiştilor, Brata Cârpaci, acum în vârstă de 60 de ani, împreună cu alţi doi bărbaţi au răpit, în anul 1992 o adolescentă de 16 ani, dintr-o tabără din Franţa, după care au urcat-o în maşină cu forţa şi au dus-o în pădure, unde Cârpaci a violat-o.

Ulterior, Cârpaci a dus-o pe fată într-o locuinţă din Germania, însă după aproximativ două săptămâni, fata a reuşit să fugă şi s-a întors la Paris, unde a povestit autorităţilor ceea ce a păţit.

În anul 2002, autorităţile franceze l-au condamnat pe Brata Cârpaci, în lipsă, la 20 de ani de închisoare, pentru viol şi lipsire de libertate. Bărbatul a fost de negăsit întrucât de-a lungul anilor a folosit mai multe identităţi false.

În urma unor informaţii, poliţiştii francezi au aflat că acesta se află în România şi au alertat autorităţile române.

Familia de romi Cârpaci este una dintre cele mai bogate familii ale acestei etnii, din Timişoara, având peste 140 de proprietăţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.