Un grup format din 18 irakieni şi sirieni, printre care şi copii, a fost găsiţi de poliţiştii de frontieră în Timişoara, în apropierea unei pensiuni, ei declarând că au vrut să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră au depistat, joi seară, în apropierea unei pensiuni din municipiul Timişoara, 18 cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă şi nu aveau documente de identitate.

”Având în vedere faptul că cei în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, grupul, format din şapte bărbaţi, şase femei şi cinci copii, a fost condus la sediul institutiei, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni din Siria şi Irak, adulţii au vârste cuprinse între 19 şi 36 de ani, iar copiii între 1 şi 5 ani. De asemenea, au mai declarat că intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei”, se arată într-un comunicat publicat vineri de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

În cauză se efectuează cercetări pentru a se stabili împrejurările în care migranţii au ajuns în municipiul Timişoara şi pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, cetăţenii străini urmând să fie predaţi unei echipe operative a Serviciului pentru Imigrări Timiş.

Şi poliţiştii de frontieră ai Sectorului Poliţiei de Frontieră Stamora Moraviţa au depistat, în apropierea graniţei, pe direcţia localităţii Moraviţa, patru cetăţeni din Kosovo.

Bărbaţii, cu vârste cuprinse între 18 si 48 de ani, au încercat să intre ilegal în ţară din Serbia, cu intenţia să ajungă în Germania, la muncă.

În cauză, se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, cei patru bărbaţi urmând să fie preluaţi de către Serviciul pentru Imigrări Timiş.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.