Drumul judeţean dintre localităţile gălăţene Ţepu şi Ţepu de Sus a fost închis, marţi, traficului rutier, pe o distanţă de 150 de metri, din cauza unei cedări în fundaţie apărută în urma precipitaţiilor de săptămâna trecută, în condiţiile în care şi drumul dintre localităţile Vişina şi Buciumeni este impracticabil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Drumul judeţean 241G, între localităţile Ţepu şi Ţepu de Sus, a fost închis traficului pe o distanţă de 150 de metri, între km 9+650 şi km 9+800, din cauza unei cedări în fundaţie, care a apărut  în urma precipitaţiilor de săptămâna trecută, potrivit unui comunicat al CJ Galaţi.

Astfel, s-au montat indicatoare de restricţionare şi de redirijare a traficului pe rute ocolitoare pe traseul Brăhăşeşti - Gohor -  DN24 - intersecţia DN24 cu DJ 241 G spre Ţepu. A fost întocmit un proces-verbal între reprezentanţii Consiliului Judeţean, care au fost la faţa locului pentru a evalua situaţia şi primarul localităţii Ţepu şi şeful de post din Ţepu.

Decizia a fost anunţată la Pefectură, Poliţia Rutieră, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul Şcolar Galaţi. În cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se vor stabili în cel mai scurt timp măsurile de intervenţie în zonă.

Preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, a afirmat, luni, că există probleme pe drumul judeţean 241 G.

"Pagubele sunt atât pe drumurile judeţene pentru că avem şi o cedare în fundaţie de vreo 50 de metri la Ţepu (pe DJ 241- nr.), un drum judeţean care pe o distanţă de 50 de metri s-a lăsat; diferenţa între drum şi cedarea de fundaţie este de 20 - 30 de centimetri, aproape nu se mai poate circula pe acolo şi vom lua o decizie şi mâine sau poimâine vom trimite o echipă să rezolve cedarea”, a spus, luni, Fotea.

Reprezentanţi ai CJ Galaţi au afirmat, marţi, că şi drumul judeţean dintre Vişina şi Buciumeni este impracticabil în urma ninsorii de săptămâna trecută, acesta fiind acoperit de zăpadă amestecată cu noroi, iar deocamdată utilajele nu pot interveni  fiind vorba despre un drum pietruit care necesita reparaţii, acestea fiind programate să fie realizate în cadrul unuI program de reabilitare a mai multor drumuri pe care îl va derula Consiliul Judeţean.

Autorităţile au precizat că până acum s-a intervenit pentru asigurarea traficului rutier pe căile de comunicaţie principale din judeţ, iar imediat ce condiţiile vor permite se va acţiona şi pe drumul dintre Vişina şi Buciumeni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.