Un container cu peste 25 de tone de deşeuri a fost descoperit de autorităţi în Portul Constanţa Sud Agigea, acesta sosind din Germania pentru o firmă din judeţul Vâlcea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, în data de 14 iunie, poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători vamali şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa, au identificat  un container, sosit din Germania, pentru o firmă din judeţul Vâlcea. 
“În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat faptul că în container se aflau paleţi încărcaţi cu 25 de tone de deşeuri cauciuc,  marfă care nu corespunde cu datele declarate şi cuprinse în documentele folosite la autoritatea vamală”, se arată în comunicat. 
Sursa citată menţionează că reprezentanţii Gărzii de Mediu Constanţa nu au permis importul pe teritoriul României deoarece mărfurile respective sunt deşeuri. 
“Astfel, acestea nu pot fi puse în liberă circulaţie pe teritoriul României şi nici nu pot fi comercializate, punând în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor în cazul folosirii acestora”, a mai transmis Garda de Coastă. 
În cauză, poliţiştii de frontieră continuă cercetările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanta învestit în cauză, pentru folosirea de acte nereale şi încălcarea regimului deşeurilor, iar bunurile vor fi returnate firmei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.