Un agent de pază din Gara Deva a tras cu pistolul cu gloanţe de cauciuc pentru a îndepărta mai multe persoane de un vagon plin cu fier şi a rănit un bărbat în zona capului. Victima a sunat la 112 şi a reclamat incidentul, dar a refuzat ajutorul medicilor şi internarea într-o unitate medicală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă de miercuri al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Hunedoara, poliţiştii Postului de Poliţie T.F. Deva au fost că un bărbat de 46 de ani din Deva a fost împuşcat în timp ce traversa liniile de cale ferată ale Staţiei C. F. Deva, pe sub vagoanele de marfă.         

”În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că în Staţia C.F.R. Deva erau garate 30 de vagoane de marfă încărcate cu fier, care urmau a fi transportate de către un operator privat de transport către o societate comercială din judeţul Constanţa. Unul dintre agenţii de pază care asigurau paza garniturii de vagoane, un constănţean de 26 de ani,  a observat mai multe persoane în apropierea garniturii de vagoane, iar după ce le-a somat verbal,  a efectuat un foc de armă în plan vertical cu arma neletală din dotare, cu cartuşe cu gloanţe de cauciuc, pentru a  îndepărta respectivele persoane din zona vagoanelor”, se arată în comunicat.          

Ulterior, bărbatul de 46 de ani, din Deva, care traversase liniile ferate, a apelat numărul de urgenţă 112 de la domiciliu, afirmând că ar fi fost rănit de un proiectil tras de agentul de pază, solicitând deplasarea unui echipaj medical.

”Când echipajul medical a ajuns la domiciliul acestuia, a refuzat acordarea de îngrijiri medicale sau internarea într-o unitate medicală. Din primele verificări, echipajul medical a constatat că bărbatul prezintă o excoriaţie de circa 1 cm. lungime, în zona superioară a scalpului”, mai arată sursa citată.



În cauză, poliţiştii fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de armă fără drept şi lovire sau alte violenţe, urmând să fie stabilite circumstanţele exacte ale comiterii faptelor reclamate şi dispunerea de măsuri legale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.