Ultimii dintre turiştii rămaşi blocaţi pe munte, duminică seară, în zona Babele din Masivul Bucegi au fost îmbarcaţi în vehicule pentru bătătorit zăpada şi sunt coborâţi către Dichiu de către salvamontişti şi jandarmii montani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, Ciprian Vătăşelu, jandarmii montani şi salvamontiştii care participă la acţiunea de recuperare a turiştilor rămaşi blocaţi pe platoul Bucegi i-au îmbarcat în vehiculele speciale pentru transportul pe munte pe ultimii 30 de turişti rămaşi la peste 2000 de metri altitudine. Aceştia au fost îmbarcaţi în paru vehicule de tip Ratrac şi sunt coborâţi spre zona Dichiu.

Anterior, un grup format din 54 de turişti a fost coborât de pe munte, în primă fază, iar mai apoi un al doilea convoi format din cinci vehicule a coborât de pe munte încă 50 de turişti.

Unii dintre aceştia au fost îmbarcaţi în autobuze, microbuze şi autovehicule cu tracţiune integrală aparţinând Jandarmeriei sau ISU din judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Argeş pentru a fi duşi către staţiunea Buşteni, unde sunt cazaţi, în timp ce alţii, care au fost aşteptaţi  de rude sau prieteni la Dichiu, au plecat cu autovehicule personale pe un drum închis circulaţiei publice, acoperit cu gheaţă pe unele porţiuni, spunând că vor să ajungă mai repede la masa de revelion.

Acţiunea de recuperare a turiştilor a durat peste cinci ore şi a implicat angajaţi ai mai multor structuri din Ministerul de Interne şi salvamontişti din trei judeţe. 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.