Turistul surprins de o avalanşă produsă sâmbătă după-amiază în Masivul Bucegi făcea parte dintr-un grup de cinci persoane şi se afla într-o zonă foarte dificilă. Salvatorii montani au dubii că ar mai fi în viaţă, în condiţiile în care valul de zăpadă care a venit peste el l-a dus într-o vale adâncă de câteva sute de metri, iar cei care îl însoţeasu i-au găsit ruscacul şi casca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat pentru News.ro că turistul se afla pe munte împreună cu alte patru persoane, celelalte patru scăpând nevătămate.

Valul de zăpadă l-a purtat pe bărbat într-o râpă de peste 500 de metri. Doi dintre cei care îl însoţeau au urcat la Coştila, de unde au fost recuperaţi de salvamontişti şi duşi la refugiul Salvamont. Ceilalţi doi, care au văzut cum bărbatul este luat de avalanşă, au coborât până în locul unde valul de zăpadă s-a oprit, unde s-au întâlnit cu nişte alpinişti, însă nu l-au găsit pe bărbat, în schimb au găsit rucacul şi casca pe care acesta le purta.

Gheorghe Haiduc a spus că, având în vedere această situaţie, sunt foarte puţine şanse ca turistul că mai fie în viaţă.

Echipe de salvamontişti şi jandarmi montani continuă căutarea turistului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.