Turistul american care a căzut cu parapanta în apropierea crucii de pe Caraiman nu mai este in viaţă, au constatat echipele de intervenţie care au ajuns la el, după mai multe ore de căutări. Bărbatul va fi transportat până într-o zonă de unde trupul va putea fi preluat şi dus la morgă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Doi salvamontişti au ajuns primii la bărbatul căzut cu parapanta şi au constatat că nu prezintă semne vitale. Trupul neînsufleţit nu va putea fi preluat de către elicopterul cu troliu întrucât acesta s-a retras,  în condiţiile în care nu se poate ridica deasupra crestei montane din cauza condiţiilor meteo. În aceste condiţii, cadavrul va fi preluat de către salvamontişti, estimându-se că operaţiunea va dura aproximativ trei ore, au afirmat reprezentanţii ISU Prahova.

Timp de aproximativ patru ore, zeci de pompieri, jandarmi şi salvamontişti l-au căutat pe traseele montane şi în păduri pe turistul străin, a cărui dispariţie a fost anunţată miercuri dimineaţă de către alţi doi turişti care au sunat la 112 şi au spus că după ce s-au lansat cu parapanta din zona crucii de pe Caraiman ei au ajuns la destinaţie, dar prietenul lor nu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.