Un grup de cinci turişti, între care doi copii, au solicitat, sâmbătă, ajutorul autorităţilor, după ce s-au întâlnit cu un urs în zona montană dintre staţiunile Azuga şi Buşteni. Totodată, un grup de biciclişti au cerut ajutorul Jandarmeriei după ce au fost atacaţi de câini, lângă o stână.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, jandarmii montani au intervenit. sâmbătă, în sprijinul unor turişti care au cerut ajutor din cauza animalelor.

Astfel, pe un drum dintre staţiunile Azuga şi Buşteni, un grup de cinci turişti, între care doi copii, au cerut ajutorul Jandarmeriei după ce s-au întâlnit cu un urs. Aceştia au fost ajutaţi să coboare în staţiune în siguranţă.

În zona vârfului Cumpătu, un grup de persoane care au urcat cu bicicletele pe munte a fost atacat de câini, lângă o stână. Oamenii au sunat la 112 şi au fost ajutaţi de jandarmii montani să părăsească în siguranţă zona.

De asemenea, sâmbătă seară, jandarmii intervin pentru recuperarea a două grupuri de turişti care s-au rătăcit în Masivul Bucegi. Primul grup, format din patru persoane, se află în zona staţiunii Sinaia, în timp ce al doilea grup s-a rătăcit în zona montană din apropierea staţiunii Buşteni.

La ora transmiterii acesteiştiri operaţiunea de recupertare a celor opt turişti este în desfăşurare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.