Turista care a fost rănită după ce a fost surprinsă de o avalanşă în Munţii Făgăraş a fost preluată de elicopterul SMURD şi predată unui echipaj SMURD de la Sibiu pentru a fi transportată la spital. Cea de-a doua persoană prinsă sub zăpadă se poate deplasa singură şi nu are nevoie de îngrijiri medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Una dintre victimele prinse sub zăpadă în timpul avalanşei, o femeie care a suferit un traumatism în zona şoldului, a fost preluată de elicopterul SMURD, a declarat pentru News.ro şeful Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu. Aceasta a fost predată unui echipaj SMURD şi va fi transportată la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Sibiu. 

Acesta a precizat că cea de-a doua victimă surprinsă de avalanşă a fost scoasă din zăpadă şi nu a fost rănită, putându-se deplasa singură.

La ora transmiterii acestei ştiri, persoana se îndreaptă, însoţită de către salvatorii montani, către Refugiul Salvamont Argeş.

Două persoane, care fac parte dintr-un grup de 15 turişti, au fost surprinse de o avalanşă în Munţii Făgăraş, sâmbătă după-amiază.

Salvamontiştii avertizează că în toate zonele montane există risc de producere a unor avalanşe. întrucât stratul de zăpadă a devenit foarte instabil în condiţiile în care în ultima perioadă au crescut temperaturile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.