Jandarmii din judeţul Caraş-Severin, alături de salvamontişti, au intervenit pentru salvarea unei turiste din Cehia care a ajuns în stare de inconştienţă din cauza unui traseu dificil în apropiere de Băile Herculane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Cinci cetăţeni cehi, plecaţi de şase zile în drumeţie pe traseele montane din judeţul nostru au avut nevoie de sprijinul salvatorilor. În urma solicitării primite de la Salvamont Băile Herculane, prin care dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin a fost anunţat că o persoană se afla în stare de inconştienţă în zona "Valea Lungă" din munţii Cernei, echipajul de jandarmerie împreună cu colegii de la salvamont s-au deplasat în zona indicată, pentru acordarea sprijinului de specialitate şi transportarea persoanei la o unitate medicală”, se arată într-un comunicat de presă, de sâmbătă, al Jandarmeriei Caraş-Severin. 
 
Din cauza traseului foarte greu accesibil, în aproximativ o oră, echipa de salvare a reuşit să ajungă în zona indicată. 
 
”La sosirea echipajului, tânăra se afla intr-o stare de letargie, fapt pentru care s-a impus transportarea acesteia la unitatea medicală din Băile Herculane. Intervenţia jandarmilor şi a salvamontiştilor a fost răsplătită şi de această dată cu cea mai de preţ recompensă ce o poate primi un salvator <vă mulţumesc din suflet ca ne-aţi salvat!>”, mai arată sursa citată. 
 
Jandarmii au mai transmis că dacă vă aflaţi în dificultate pe munte, apelaţi numărul unic de urgenţă 112, precizând următoarele: datele de identificare, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.