Salvamontiştii din Prahova au reuşit să recupereze persoana care a căzut, duminică, 200 de metri într-o prăpastie din Masivul Bucegi. Este vorba despre o femeie care a fost coborâtă cu targa către staţiunea Buşteni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Femeia accidentată se afla pe munte alături de doi coechipieri, când a căzut în gol 200 de metri, în zona Săritoarea Mare – Valea Gălbinelelor din Bucegi. Cei doi colegi care o însoţeau au sunat după ajutor şi au coborât până la ea, izolând-o termic. 
Paisprezece salvatori de la formaţiunile Salvamont Prahova, Buşteni şi Azuga au participat la acţiunea de recuperare. Salvamontiştii au coborât-o pe femeie, în cadrul unei acţiuni foarte dificile,  până în staţiunea Buşteni unde a fost predată unui echipaj SMURD.
 
 
Alte zeci de intervenţii au avut salvamontiştii pe domeniile de practicare a sporturilor de iarna,  mai mult de jumătate dintre acestea fiind în cazuri de persoane grav accidentate, care au fost predate pentru transport la spital ambulantelor SMURD sau Serviciilor de Ambulanţă Judeţene.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.