Un turist, care a găsit pe internet o ofertă a unui bărbat care s-a prezentat drept ghid montan şi a plecat alături de acesta şi un grup de persoane în drumeţie în Masivul Bucegi, a fost abandonat de către ghid şi de către restul grupului, după ce, din cauza epuizării fizice, nu a putut continua călătoria. El a fost recuperat de către salvamontişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Experienţa nefericita prin care a trecut bărbatul a fost făcută publică pe Facebook sâmbătă de către salvamontiştii din Prahova, care au intervenit pentru a-l recupera pe bărbat.
Acesta le-a povestit că a găsit pe internet o ofertă din partea unei persoane care se recomanda drept ghid montan şi a plătit o sumă de bani pentru a merge pe traseul dintre Gara Azuga şi Cabana Diham, împreună cu un grup. La un moment dat, grupul s-a abătut de la traseul marcat şi a continuat să urce pe munte pe firul unei văi, care pe o porţiune prezintă o pantă destul de abruptă. Aflat la prima urcare pe munte, turistul nu a mai putut înainta din cauza epuizării fizice.
,,Este revoltător faptul că aşa-zisul ghid a luat hotărârea să continue drumeţia cu grupul, părăsindu-şi pur şi simplu clientul în pădure. Acesta, îngrozit, a sunat la Dispeceratul Naţional Salvamont, iar salvatorii montani de la Formaţia Judeţeană Azuga l-au recuperat şi l-au coborât până în Gara Azuga” scrie Salvamont Prahova. Salvamontiştii le recomandă celor care vor să facă drumeţii pe munte să fie foarte atenţi atunci când aleg de pe internet persoane care pretind că sunt ghizi montani.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.