Pompierii din judeţul Mehedinţi au scos din apele Dunării trupurile a cinci migranţi care în urmă cu zece zile se aflau într-o barcă, alături de alţi migranţi şi călăuze, iar aceasta s-a răsturnat, accidentul fiind observat atunci de Poliţiştii de Frontieră care au chemat imediat ajutoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit, sâmbătă seara şi duminică dimineaţa, pentru scoaterea la mal a două persoane din fluviul Dunărea. 
 
"Pompierii au intervenit cu o ambarcaţiune, pentru a extrage, cu ajutorul accesoriilor din dotare, trupurile a doi bărbaţi care fuseseră daţi dispăruţi, după ce barca în care se aflau s-a răsturnat, în seara de 17 aprilie”, se arată în comunicat.
 
De asemenea, în cursul zilei de luni, pompierii mehedinţeni au intervenit, la solicitarea Poliţiei de Frontieră, în zona localităţilor Crivina şi Izvoru Frumos, pentru scoaterea la mal a altor trei persoane date dispărute în acelaşi accident.
 
O barcă în care se aflau 18 persoane, între care 16 migranţi şi două călăuze, s-a răsturnat, în 17 aprilie, în apele Dunării. Barca a luat apă, iar oamenii s-au speriat şi s-au ridicat în picioare. Nouă persoane au fost salvate de poliţiştii de frontieră care au intervenit rapid cu mai multe ambarcaţiuni, restul fiind căutaţi de scafandri şi poliţişti de frontieră.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.