Trupul alpinistei care a murit, în 12 ianuarie, în timpul unei ascensiuni într-o zonă foarte dificilă din Masivul Bucegi a fost recuperat, marţi, în urma unei acţiuni la care au participat reprezentanţi ai Salvamont Buşteni, ajutaţi de un elicopter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Trei salvamontişti din Buşteni şi un echipaj aerian au intervenit, marţi, la trei săptămâni de la producerea accidentului în care o alpinistă experimentată şi-a pierdut viaţa, pentru recuperarea cadavrului aflat într-o zonă stâncoasă greu accesibilă. 
 
După ce trupul neînsufleţit a fost scos şi transportat la Serviciul de Medicină legală, elicopterul s-a retras la Ghimbav pentru a realimenta, iar doi dintre salvatori se află încă pe peretele muntelui, ei urmând a fi preluaţi de către elicopter.
 
"Misiunea de evacuare a unei persoane decedate în Munţii Bucegi s-a finalizat! Această acţiune complexă s-a realizat cu sprijinul comun, integrat al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI şi al Salvamont Prahova. Reiterăm că încă de la momentul accidentului produs în Munţii Bucegi, în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, misiunea de evacuare a acesteia a fost activă, ea neputând fi executată până astăzi, din pricina fenomenelor meteo periculoase care ar fi putut pune în pericol echipajele de salvatori, aflate la bordul elicopterului SMURD", a transmis, la rândul său, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.
 
Femeia, care era din Braşov şi era o alpinistă cu experienţă, a plecat pe munte de ziua ei, pe traseul Albişoara Gemenelor, pentru a aduce un omagiu surorii sale gemene.
 
"Din păcate, nu şi-a găsit niciun partener de drum şi a plecat singură în traseu. Pe la amiază, aceasta nu a mai răspuns la telefon, iar familia a început să se îngrijoreze. Salvamontiştii din Buşteni şi Prahova au primit apelul de urgenţă în jurul orei 18.00. O echipă aflată pe platou a încercat imediat să plece spre Vârful Caraiman, dar viscolul puternic cu transport de zăpadă a făcut imposibilă deplasarea. O altă echipă a plecat din Buşteni pe urmele fetei, dar când au ajuns în zona de creastă, vântul puternic a şters urmele celei dispărute şi aceasta nu a putut fi găsită”, relatau atunci salvamontiştii din Buşteni.
 
Atunci, încercarea de a recupera cadavrul cu ajutorul unui elicopter nu a reuşit, iar ulterior elicopterul nu a mai putut interveni din cauza viscolului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.