Poliţiştii de frontieră din judeţele Timiş şi Caraş-Severin au prins 38 de cetăţeni din Siria, Irak, Iran şi Afganistan care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al Inspectoratului Teritorial Timişoara, în cursul nopţii de duminică spre luni, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Moraviţa, în cooperare cu poliţiştii din zonă, au depistat, în apropierea localităţilor de frontieră Jamu Mare, Dejan si Lăţunaş 21 de cetăţeni străini, constituiţi în trei grupuri, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluaţi şi transportaţi la sediul sectorului pentru cercetări.

”În cadrul verificărilor, s-a stabilit că grupurile erau formate din cinci bărbaţi, opt femei şi opt minori, cu vârste cuprinse între şase şi 48 ani, toţi cetăţeni din Siria şi Irak”, se arată în comunicat.

De asemenea, duminică seară, la ora 23.30, poliţiştii de frontieră din Deta au depistat în localitatea Soca cinci cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani, care au încercat să intre ilegal în ţară din Serbia.

Şi poliţiştii de frontieră din Naidăş şi Oraviţa, din judeţul Caraş-Severin, au depistat, în ultimele 24 de ore, pe direcţia localităţilor de frontieră Grădinari şi Iam, 12 persoane care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.

”La cercetări s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria, Iran şi Afganistan, dintre care opt bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 18 şi 33 de ani, precum  şi trei copii, cel mai mic având vârsta de un an”, mai arată sursa citată.

În toate cazurile, persoanele au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.         

În prezent se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, vor fi anunţate autorităţile sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.