Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dâmboviţa a preluat, luni, trei fetiţe cu vârste de şase, opt, respectiv zece ani de la locuinţa lor din satul Ioneşti, după ce la sfîrşitul săptămânii trecute o persoană a sunat la primăria din localitate şi a anunţat că micuţele şi fratele lor mai mare sunt bătuţi în mod constat de tată şi de bunic, iar fetiţele au spus că vor să fie luate de acasă. Fratele lor, în vârstă de 12 ani, a refuzat să părăsească locuinţa, iar Poliţia a dechis dosar pentru rele tratamente aplicate minorului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Petreşti din jueţul Dâmboviţa, secretara administraţiei locale a primit, vineri, un telefon prin care era anunţată, de către o persoană care nu s-a prezentat, cu privire la situaţia a patru fraţi din satul Ioneşti, care sunt maltrataţi de către tatăl şi bunicul care îi au în grijă.

Luni, autorităţile locale şi reprezentanţi ai DGASPC au mers acasă la cei patru copii şi au discutat cu ei, în condiţiile în care i-au găsit singuri acasă. Cele trei fete au spus că sunt bătute de tată şi bunic, atunci când aceştia se îmbată şi au cerut să fie luate de acasă, în timp ce fratele lor a refuzat să părăsească locuinţa.

Ajuns între timp acasă, bunicul a făcut scandal, refuzând să dea copiii.

Cei patru copii au fost părăsiţi de mamă în urmă cu aproape trei ani, când femeia a plecat din ţară, ei rămânând în grija tatălui. Beneficiar de ajutor social şi muncitor cu ziua, tatăl a plecat de acasă de o săptămână, pentru a munci în construcţii în Bucureşti, fără forme legale, au declarat sursele citate.

În aceste condiţii, copiii au rămas cu bunicul care consumă alcool şi este violent şi cu un unchi, cei şase trăind în două camere. 

Toţi cei patru copii sunt înscrişi la şcoală, frecventează cursurile şcolare şi after school beneficiind de gratuitate la programul Şcoală după Şcoală, au spus reprezentanţii Primăriei.

Pentru cele trei fete - cu vârste de şase, opt, respectiv zece ani  - s-a dispus măsura plasamentului de urgenţă, iar în cazul băiatului autorităţile urmează a lua o decizie legală.

Între timp, poliţiştii din Dâmboviţa s-au autosesizat cu privire la acest caz şi au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de rele tratamente aplicate minorului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.