Procurorii DIICOT au reţinut trei bărbaţi din Arad, iar instanţa de judecată a emis mandat de arestare preventivă pe numele a doi dintre ei şi de arest la domiciliu pentru celălalt, pentru infracţiuni de trafic de droguri de mare risc. Cei trei sunt suspectaţi că împreună cu un complice, aflat în arest din luna februarie, au determinat un cetăţean străin să introducă în România o aproape jumătate de milion de comprimate care conţin diazepam, alprazolam şi clonazepam, droguri foarte periculoase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cei trei inculpaţi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de instigare la trafic internaţional de droguri de risc, trafic de droguri de risc şi complicitate la trafic de droguri de risc.
„Din materialul probator administrat în cauză a rezultat faptul că, aceştia, împreună cu un alt inculpat (arestat preventiv anterior în acest dosar) au determinat un făptuitor (cetăţean străin) să introducă în România o cantitate de peste 440.000 comprimate conţinând diazepam, alprazolam şi clonazepam (droguri de risc), urmând  să fie comercializate pe teritoriul ţării. Inculpaţii au stabilit împreună modalităţile de  intermediere a tranzacţiilor,  de plată ,  transport  precum şi locul de depozitare  al drogurilor până la revânzare”, transmit, duminică, anchetatorii.  
Procurorii au făcut, sâmbătă, percheziţii la locuinţele suspecţilor, unde au descoperit mai multe comprimate din categoria drogurilor de risc (alprazolam), deţinute ilegal, în scopul comercializării, dar şi alte mijloace de probă.
Tribunalului Arad a dispus  arestarea preventivă a doi dintre inculpaţi şi arestul la domiciliu faţă de al treilea,  admiţând astfel propunerea formulată de către  procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad.
În luna februarie, un alt suspect din acelaşi dosar a fost arestat preventiv, după ce la în locuinţa sa din municipiul Arad au fost găsite şi ridicate peste 200.000 comprimate conţinând diazepam, aproximativ 180.000 comprimate conţinând alprazolam şi 61.000 comprimate cu substanţă activă clonazepam.
El este cercetat şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce la domiciliul său au fost identificate şi ridicate  25 de cartuşe de vânătoare, deţinute ilegal.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.