Autorităţile din Sinaia anunţă, duminică după amiază, că toate traseele din Masivul Bucegi au fost închise din cauza viscolului. Imaginile surprinse de către salvatorii montani la refugiul Salvamont de la Cota 2000 din Bucegi arată că sus, pe munte, vântul suflă cu putere iar vizibilitatea este extrem de scăzută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Imaginile filmate de către salvamontiştii din Sinaia la Cota 2000 din Bucegi arată că rafalele de vânt transformă zăpada, iar vizibilitatea este redusă. Oficialii administraţiei locale din Sinaia anunţă, în acest context, că traseele montane din Masivul Bucegi sunt închise.

La altitudini de peste 1800 de metri, este în vigoare o avertizare cod roşu de vânt şi viscol. În Bucegi este risc de avalanşă cotat cu gradul doi din cinci, în timp ce în Făgăraş riscul de producere a unor avalanşe este unul însemnat, de trei din cinci.

”Salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont - Salvaspeo Braşov vă îndeamnă la precauţie şi responsabilitate în abordarea traseelor turistice montane şi vă recomandă dacă doriţi să practicaţi sporturi de iarnă în zona montană din exteriorul staţiunilor turistice să solicitaţi informaţii echipelor Salvamont despre starea traseelor, a zăpezii precum şi despre evoluţia vremii. Vă recomandăm să vă echipaţi corespunzător sezonului de iarnă şi să fiţi dotaţi cu echipamentul individual de salvare din avalanşă (sondă de avalanşă, lopată de zăpada, dispozitiv electronic de semnalizare şi căutare în avalanşă - DVA, plăcuţă Recco)”, este mesajul transmis turiştilor de către salvamontiştii din Braşov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.