Circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate, joi, pe drumul naţional 1, la ieşirea din Cluj-Napoca spre Gilău unde zeci de angajaţi de la firme de transport protestează faţă de majorarea tarifelor RCA şi faţă de condiţiile şi cadrul legislativ în care îşi desfăşoară activitatea aceste firme. Poliţia le recomandă şoferilor să aleagă o rută ocolitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În contextul protestului transportatorilor de mărfuri desfăşurat pe DN1 E60-Gilău-Floreşti-Podul N-Mănăştur şi retur, informăm asupra traficului îngreunat raportat şi în această după-amiază pe acest sector de drum, astfel că recomandăm alegerea rutei alternative, respectiv Centura de Nord - cartier Grigorescu - localitatea Floreşti”, anunţă, joi după amiază, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.
 
Aceştia au recomandări faţă de şoferii aflaţi pe DN 1: ”în cazul în care vă aflaţi în traficul îngreunat de protest, vă recomandăm să vă păstraţi calmul şi să evitaţi orice confruntare! Respectaţi regulile de circulaţie!”.
 
Transportatorii din Cluj s-au alăturat, joi, pentru a doua zi consecutiv, protestului care are loc la nivel naţional. Ei sunt nemulţumiţi de majorarea tarifelor la poliţele RCA şi cer adoptarea ori modificarea mai multor acte normative în baza cărora îşi desfăşoară activitatea. La Cluj, şoferii care participă la protest au afişat pe camioane bannere cu mesaje precum: ”Stop mafia RCA”, ”Noi murim şi voi vă daţi sporuri”, ”Vrem plafonarea RCA la 5000 de RON”, ”Jos mafia ASF!”. Ei anunţă că nu vor bloca drumurile, dar circulă cu viteză redusă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.