Circulaţia este îngreunată, duminică după-amiază, pe A1 Sibiu- Deva, din cauza vântului puternic. De asemenea, la această oră se circulă în condiţii de iarnă pe mai multe artere, unde intervin utilaje de deszăpezire, iar în judeţul Harghita două drumuri naţionale sunt închise, după ce pe şosea au căzut copaci. Tot din cauza viscolului, în judeţele Suceava şi Mureş mai multe localităţi au rămas fără energie electrică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Două drumuri din Harghita, închise din cauza vântului puternic. MAI: Peste 20.000 de poliţişti, pompieri şi jandarmi sunt pregătiţi să intervină

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, traficul este îngreunat din cauza vântului puternic pe A1 Sibiu- Deva, între kilometrii 238 şi 292, unde vântul suflă cu viteze de 55-70 de kilometri la oră.

De asemenea, se circulă în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din judeţele Harghita, Maramureş, Bistriţa-Năsăud sau Suceava.

În Pasul Tihuţa este viscol, iar drumarii intervin cu cinci utilaje. În judeţul Suceava, pe DN 17, pe ultimul kilometru până la limita cu Bistriţa-Năsăud, ninge abundent şi s-a depus zăpadă pe carosabil, în timp ce DJ 175B TransRarău a fost închis până la ameliorarea vremii.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, pe parcursul zilei de duminică au fost mai multe situaţii în care porţiuni de drumuri naţionale sau artere judeţene au fost blocate de copacii căzuţi pe carosabil, însă acestea au fost rezolvate. Astfel de probleme au fost în localităţile Iacobeni, Colacu, Pojorâta, Crucea, Cârlibaba, Paltin, Câmpulung Moldovenesc, zona Izvorul Alb.

De asemenea, din cauza viscolului în judeţul Suceava sunt probleme în alimentarea cu energie electrică, iar la această oră se lucrează pentru remedierea defecţiunilor şi avariilor. Astfel, peste 4.600 de consumatori erau nealimentaţi cu energie electrică duminică după-amiază, două linii electrice fiind nealimentate în întregime şi alte patru parţial, potrivit datelor ISU Suceava. Localităţile afectate în totalitate sunt: Dorna Arini, Botuş, Colacu, Delniţa, Fundu Moldovei, Pojorâta, Valea Putnei şi Cârlibaba. De asemenea, Ostra, Gura Humorului şi Iacobeni sunt afectate parţial.

Şi în judeţul Mureş aproape 1.000 de abonaţi au rămas fără energie electrică din cauza vântului puternic, fiind afectate 11 puncte de transformare din opt localităţi.

Potrivit Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş un numărul de 960 de abonaţi au rămas fără energie electrică din cauza vremii nefavorabile şi vântului puternic care a afectat linia de alimentare Fântânele – Jacod. La faţa locului au fost mobilizate mai multe echipe de intervenţie ale companiei de distribuţie a energiei electrice care încearcă să remedieze problemele apărute. 

Avertizările meteorologice de vreme severă au intrat în vigoare duminică dimineaţă, la ora 10.00, şi vor fi valabile până luni la ora 23.00, interval în care va fi vânt puternic, iar vremea se va răci în toată ţara, în timp ce în vestul, centrul şi nordul ţării vor fi ploi pe arii extinse. În toate zonele montane va ninge şi şi va fi viscol.

De asemenea, duminică după-amiază meteorologii au emis noi avertizări cod portocaliu de vânt puternic pentru judeţele Alba, Mureş, Timiş şi Arad.

Avertizările emise de Administraţia Naţională de Meteorologie sunt în vigoare până la ora 18.00, interval în care se va înregistra vânt puternic, cu rafale de până la 90 de kilometri la oră. În plus, în judeţele Timiş şi Arad se vor înregistra ploi care vor avea şi caracter de aversă, însoţite izolat de descărcări electrice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.