Locuitori din zona judeţului Dolj au filmat şi postat pe reţelele de socializare, duminică seară, imagini cu o tornadă. Potrivit celor care au postat filmele, imaginile au fost surprinse în zona localităţii Albeşti. În ultimele săptămâni, în Dolj au mai fost înregistrate fenomene meteo extreme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
În imaginile postate de un internaut pe Facebook se vede un fuior cenuşiu care străbate cerul. „Prima mare tornadă, Craiova, România. Zona Simnicul de sus ...Albeşti”; este comentariul care însoţeşte imaginile. 
 
În acelaşi timp, un alt internaut a filmat tornada dintr-o altă zonă. Femeia care filmat şi postat imaginile duminică seară, explică: „acum în Albeşti un fuior de tornadă”. 
 
Nu este prima dată când în judeţul Dolj se produc fenomene meteo extreme. 
 
La începutul lunii iulie, municipiul Craiova a fost devastat de o furtună care durat aproape o oră şi care fusese anunţată printr-un cod roşu meteorologic. Peste 500 de apeluri au fost date, în acea perioadă, la 112 în judeţul Dolj.
 
În 3 iulie, la Craiova 14 acoperişuri afectate de vântul puternic, 26 copaci au fost doborâţi de rafalele de vânt pe carosabil ori în zone pietonale, iar în urma furtunii au fost avariate peste 51 de autoturisme.
 
„Am avut Cod roşu, peste Cod roşu nu mai există nimic”, a afirmat, la acel moment, primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.