Revoluţionarul timişorean Corneliu Vaida a fost amendat, miercuri, cu suma de 900 de lei de către Poliţia Locală Timişoara, după ce a publicat pe reţeaua de socializare Facebook o fotografie cu două maşini ale Poliţiei Locale parcate pe trotuar, poliţiştii considerând că postarea este ”jignitoare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Direcţia Poliţia Locală Timişoara face cunoscut faptul că, potrivit unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, reţeaua de socializare Facebook a fost declarată spaţiu public, motiv pentru care orice postare jignitoare poate fi sancţionată cu amendă în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 republicată, aspect valabil pentru orice persoană care se simte lezată de apelativele postate pe reţeaua de socializare”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Timişoara.

Poliţia Locală Timişoara mai transmite că Vaida a fost invitat la sediul Poliţiei Locale ”pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că, în mod repetat, prin postările dumnealui pe reţeaua de socializare, mai exact pe grupul pe care îl administrează, a adus jigniri la adresa poliţiştilor locali”.

”În ceea ce îl priveşte pe dl Vaida Corneliu Nicolae, acesta a fost invitat la sediul Poliţiei Locale Timişoara pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că, în mod repetat, prin postările dumnealui pe reţeaua de socializare, mai exact pe grupul pe care îl administrează, a adus jigniri la adresa poliţiştilor locali de natură să lezeze demnitatea acestora şi a instituţiei din care fac parte, făcându-i ”adunătură de nesimţiţi”, ”godaci inutili”, ”boacteri daltonişti, nu doar nesimţiţi şi incompetenţi”, ”boacterii retardaţi de la Disciplina în construcţii”. Cel în cauză a fost invitat pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că expresiile postate în datele de 13 şi 14.04.2017 reprezintă jigniri şi pot fi sancţionate conform Legea 61/1991 republicată, cu amenzi între 200 şi 1.000 lei, în niciun caz pentru faptul că a sesizat o parcare neregulamentară în faţa sediului Poliţiei Locale, aşa cum s-a insinuat cu rea-credinţă”, mai transmit reprezentanţii Poliţiei Locale Timişoara.

Totodată, poliţiştii locali au anunţat că în urma postării fotografiei cu maşinile parcate neregulamentar  ”s-a luat măsura imediată de eliberare a spaţiului astfel încât cetăţenii să poată trece”.

”În urma prezentării la sediul Poliţiei Locale, astăzi domnul Corneliu N. Vaida a fost sancţionat pentru adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare la datele de 13 şi 14.04.2017 la adresa poliţiştilor locali prin intermediul reţelei de socializare Facebook, sancţiunea fiind de 900 lei”, se mai arată în comunicatul de presă al Poliţiei Locale Timişoara.

Corneliu Vaida a scris, miercuri, pe Facebook, imediat după ce a primit amenda că nu are de gând să plătească aceşti bani şi că se va adresa instanţei de judecată.

”Amenda nu am de gând să o plătesc, avocatul meu deja lucrează la contestarea procesului-verbal de contravenţie şi mai lucrează la nişte surprize... În rest, doresc să reafirm cu fermitate că voi considera NESIMŢIT pe oricine parchează pe trotuare - indiferent de funcţie şi statut social - în asa fel încât pietonii, mai ales mamele cu cărucioare - să fie obligate să ocolească maşinile parcate ilegal, pe carosabil!”, a scris Vaida pe Facebook.

Corneliu Vaida este şi administratorul unui grup creat pe Facebook, cu peste 400 de membri, care se numeşte ”Cerem demisia directorului Poliţiei Locale Timişoara  - Dorel COJAN”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.