O persoană de 63 de ani, din Timişoara, a ajuns la spital, joi seară, cu simptome de intoxicare, după ce în locuinţa sa au fost înregistrate acumulări de monoxid de carbon de la o instalaţie de încălzire improvizată. În casă se aflau şi doi copii care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pompierii din Timişoara au fost chemaţi, joi seară, la o locuinţă din municipiu, unde locuitorii au simţit un miros înţepător, de gaz, iar două persoane prezentau stări de rău.

”La locul intervenţiei s-au deplasat de urgenţă un echipaj specializat de cercetare (CBRN), 1 autospeciala de stingere, 1 autospeciala de serviciu, un echipaj SMURD, 10 pompieri şi  2 echipaje SAJ cu medic. A fost anunţată şi  o echipa de la Delgaz Grid. La sosirea la locul interventiei, dupa efectuarea recunoaşterii  s-au constatat urmatoarele: în casa se aflau 4 adulti si 2 copii. Unul din cei doi copii şi o femeie prezentau simptome de vărsături, greaţă, ameţeli, anterior sosirii echipajelor ISU.  Au fost evacuate persoanele din casă si li s-a facut evaluarea de catre personalul medical prezent la faţa  locului”, transmite ISU Timiş.

După ce echipajele au făcut măsurătorile au constatat scăpări de gaz la un furtun de la centrala termică şi acumulări de monoxid de carbon de la o instalaţie de încălzire  improvizată.

”S-a efectuat ventilarea încăperilor prin deschiderea geamurilor şi aspiraţia cu ventilatoarele din dotare, timp de 30 minute”, mai transmite ISU Timiş.



O persoană de 63 de ani din locuinţă, ce  prezenta simptome de intoxicare, a fost  transportată la spital cu ambulanţa SMURD. Celelalte persoane au fost examinate de către personalul SAJ şi nu au fost transportate la spital.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.