Cele şapte persoane reţinute în dosarul introducerii fără drept în ţară de deşeuri provenite din spaţiul intracomunitar au fost arestate preventiv, pentru 30 de zile, în urma unei decizii a judecătorilor de la Tribunalul Timiş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cei şapte sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat în formă calificată, complicitate la contrabandă în formă calificată.
 
Aceştia au fost arestaţi preventiv începând din 3 octombrie până în 1 noiembrie, inclusiv.
 
Cele 7 persoane arestate preventiv sunt liderii grupării infracţionale şi persoanele de pe palierul imediat inferior acestora.
 
Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, au făcut, duminică, 44 de percheziţii domiciliare, în judeţele Arad, Bihor, Hunedoara, Alba, Sibiu, inclusiv la sediile şi punctele de lucru ale unor firme, fiind vizaţi membrii unui grup infracţional organizat, specializat în introducerea fără drept în ţară de deşeuri provenite din spaţiul intracomunitar, în scopul obţinerii de beneficii financiare substanţiale. Pe parcursul activităţii de urmărire penală, au fost depistate 57 de astfel de transporturi, însumând peste 1.500 de tone de deşeuri.
 
În urma percheziţiilor, au fost descoperite peste 48 de tone de deşeuri, introduse ilegal în ţară, fiind totodată ridicate telefoane mobile, documente, 2 laptop-uri, 73.850 de euro, 66.518 lei şi 600 de franci elveţieni. 
 
Totodată, specialiştii Gărzii de Mediu au aplicat amenzi în valoare de 100.000 de lei şi au dispus interzicerea activităţii pentru trei societăţi comerciale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.