Procurorii DIICOT Timişoara şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Timişoara au făcut cinci percheziţii domiciliare în judeţele Timiş şi Mureş, pentru destructurarea unei grupări specializate în înşelăciune, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 8 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2014, o persoană, în calitate de manager financiar, cu atribuţii în gestionarea şi administrarea bunurilor apartinând unei persoanei juridice, a constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii de delapidare, grup la care au aderat mai multe persoane din afara societăţii comerciale, cât şi angajaţi ai acesteia. Astfel, în perioada 2014-2019, ar fi reuşit delapidarea societăţii comerciale cu 8.071.883 lei de lei, prin emiterea de facturi fictive pentru marfă, care nu ar fi fost recepţionată de către firmă”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al DIICOT.
 
În urma percheziţiilor, au fost ridicate înscrisuri, trei laptopuri, un grinder şi cannabis.
 
La sediul DIICOT Timişoara au fost duse, pentru a fi audiate, 5 persoane.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.