Poliţiştii de la Serviciul Imigrări din Timişoara au refuzat prelungirea dreptului de şedere pentru un cetăţean străin, în urma constatării căsătoriei de convenienţă cu o româncă. La expirarea dreptului de şedere, acesta a părăsit ţara noastră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de vineri al Inspectoratului General pentru Imigrări, poliţiştii  Serviciului pentru Imigrări al judeţului Timiş au refuzat prelungirea dreptului de şedere temporară pe teritoriul României pentru un bărbat în vârstă 52 de ani, din Kosovo, în urma constatării încheierii unei căsătorii de convenienţă cu o femeie de 37 de ani, din România.

”În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cetăţeanul străin s-ar fi cunoscut pe internet cu viitoarea soţie, după care au hotărât să se căsătorească cu scopul de a obţine un permis de şedere în România, care să-i asigure, ulterior, calea legală pentru a călătorii către alte state membre. Astfel, la sfârşitul lunii iunie a anului 2018, aceştia au încheiat căsătoria, ulterior prezentându-se cu documentele necesare la sediul Serviciului pentru Imigrări al judeţului Timiş, în vederea obţinerii dreptului de şedere, în calitate de membru de familie a unui cetăţean roman”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, poliţiştii au început verificările în cazul soţilor, iar în urma interviului, considerat un instrument important în viaţa reală de familie, au reieşit neconcordanţe în declaraţiile celor doi soţi, întărite şi de celelalte activităţi de monitorizare.

”În urma verificărilor efectuate la adresele de reşedinţă comune,  poliţiştii de la imigrări au constatat că cetăţeanul străin nu este cunoscut în rândul vecinilor. Toate aceste aspecte au condus la concluzia că această căsătorie a fost încheiată de convenienţă cu scopul de a eluda condiţiile de intrare/şedere pe teritoriul României a străinului”, mai arată sursa citată.

În urma constatărilor, conform legislaţiei în vigoare, poliţiştii de imigrări au refuzat prelungirea dreptului de şedere a cetăţeanului kosovar, cererea de reîntregire a familiei fiind respinsă.

Bărbatul nu a contestat măsura dispusă şi a părăsit teritoriul României.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.