Un număr de 31 de persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, în urma audierilor care au avut loc la DIICOT Timişoara după cele 61 de percheziţii făcute în judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara, într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri. Totodată, au fost ridicate aproape 12 kilograme de canabis, alte droguri, arme şi muniţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În urma celor 61 de percheziţii efectuate pe raza judeţelor Timiş, Caraş Severin şi Hunedoara, procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Timişoara au descoperit şi ridicat cantităţile de aproximativ 11,8 kilograme de canabis, 123 de doze de amfetamină, 7 comprimate de ecstasy, 25 de grame de CMC, precum şi 35 de grindere, 5 pistoale (3 tip airsoft şi două cu gaze), o puşcă (cu alice) cu lunetă şi muniţie aferentă, 41 de telefoane mobile, un laptop, un ceas şi sumele de 53.770 de lei şi 7.145 de euro”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri, al DIICOT.

În urma percheziţiilor, 44 persoane au fost duse la sediul DIICOT Timişoara, pentru audieri.
 
"În cauză, procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru 24 de ore a 31 de inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea, fără autorizaţie, de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv”, se mai arată în comunicat.
 
Din cercetări a reieşit că persoanele cercetate au vândut, în mod repetat, atât de droguri de risc, cât şi droguri de mare risc şi au deţinut fără drept, în vederea revânzării cantităţi considerabile de droguri.
 
În cursul zilei de vineri, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi cu propunere de luare a măsurii arestării preventive a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.