Poliţiştii de frontieră din judeţul Timiş au depistat un român şi un belgian, care au sprijinit 11 cetăţeni din India şi Pakistan, în încercarea de a trece ilegal frontiera. Cei doi sunt cercetaţi pentru infracţiunea de trafic de migranţi, iar pe numele acestora s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”O patrulă a poliţiei de frontieră a oprit pentru verificări, pe comunicaţia Comloşu Mare-Gotlob, judeţul Timiş, un autoturism marca VW Sharan înmatriculat în România. Mijlocul de transport era condus de un cetăţean român, domiciliat în judeţul Arad. La controlul efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul autoturismului unsprezece persoane, cetăţeni străini, care nu aveau documente de identitate asupra lor. Astfel, aceştia împreună cu şoferul aflat la volanul autovehiculului au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări”, se arată într-un comunicat de presă, de luni, al Poliţiei de Frontieră.
 
În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele descoperite, nouă bărbaţi şi două femei, sunt cetăţeni din India şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 20 şi 51 de ani. 
 
La cercetări, s-a stabilit că şoferul autoturismului i-a preluat pe cei unsprezece din zona de frontieră cu intenţia de a-i ajuta să ajungă într-un stat din vestul Europei.
 
”Extinzând cercetările, a fost depistat pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean belgian în vârstă de 34 de ani, persoană implicată în activitatea de organizare a grupului format din cei 11 migranţi”, se mai arată în comunicat.
 
În cauză, poliţiştii de frontieră au făcut cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, pentru infracţiuni de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cei 11 cetăţeni indieni şi pakistanezi. 
 
De asemenea, cetăţeanul român şi cetăţeanul belgian sunt cerecetaţi pentru infracţiunea de trafic de migranţi, iar pe numele acestora s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.