Poliţiştii de frontieră de la Moraviţa, judeţul Timiş, au prins trei sirieni şi doi irakieni care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei, cei cinci fiind ajutaţi de un bărbat român, care a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru trafic de migranţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă de miercuri, al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, o patrulă a Poliţiei de Frontieră a depistat, în trafic, în localitatea Denta, o maşină înmatriculată în România, condusă de un bărbat român şi în care se aflau cinci migranţi.
 
”Cei cinci pasageri, toţi bărbaţi, nu deţineau documente de identitate asupra lor, fapt pentru care poliţiştii de frontieră i-au condus pe aceştia, împreună cu şoferul, la sediul instituţiei pentru cercetări. Totodată, un echipaj medical le-a făcut triajul epidemiologic, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cetăţenii străini sunt din Siria şi Irak, patru adulţi cu vârste cuprinse între 19 şi 37 de ani şi un minor de 13 ani. Aceştia au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România şi că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul cetăţeanului român, acesta din urmă fiind reţinut pentru 24 de ore”, se arată în comunicat.
 
În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat faţă de cei cinci cetăţeni străini şi de trafic de migranţi faţă de cetăţeanul român.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.