Trei cetăţeni irakieni, solicitanţi de azil în România, au încercat să iasă din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, fără a deţine documente valabile de călătorie. Migranţii călătoreau într-o maşină condusă de un cetăţean italian care a declarat că i-a luat „la ocazie”, la ieşirea din Timişoara, fără să ştie că nu au documente pentru a ieşi din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Potrivit unui comunicat de presă, de luni al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean italian în vârstă de 53 de ani, conducând un autoturism marca Nissan Juke, înmatriculat în Germania, însoţit de o femeie, cetăţean olandez, în vârstă de 34 ani.

”Cu ocazia efectuării controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că pe bancheta din spate a autoturismului se mai aflau încă trei pasageri, care nu deţineau documente de călătorie pentru trecerea frontierei. În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că cele trei persoane sunt cetăţeni irakieni, de sex masculin, cu vârste cuprinse între 28 şi 32 de ani, având documente temporare de identitate pentru solicitanţi de azil”, se arată în comunicat.

Conducătorul autoturismului şi însoţitoarea sa au declarat că, în timp ce se îndreptau spre punctul de frontieră, au întâlnit cele trei persoane la ieşire din Timişoara care le-a făcut semn să oprească şi i-au rugat să-i conducă până în Ungaria.

Cei doi au mai declarat că nu aveau cunoştinţă că cetăţenii irakieni nu deţin documente de călătorie valabile pentru trecerea frontierei de stat.

Poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei trei cetăţeni irakieni, aceştia fiind predaţi Centrului de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara.

Poliţiştii de frontieră recomandă cetăţenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.