Tânărul din judeţul Neamţ care transporta 12 migranţi într-o maşină cu cinci locuri şi care s-a răsturnat în localitatea Iecea Mică, judeţul Timiş, nu avea permis de conducere şi consumase alcool. Unul dintre migranţi se află în stare gravă, la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit poliţiştilor, şoferul de 22 de ani, din Neamţ, i-a preluat pe migranţi din zona de frontieră, la circa 30 de kilometri de locul accidentului, şi urma să îi ducă la Timişoara.  

Anchetatorii spun că migranţii au intrat în ţară ilegal, pe fâşia verde, aduşi de călăuzele din Serbia, şi intenţionau să ajungă în Occident. Urmau să fie cazaţi în Timişoara şi după aceea să fie urcaţi în autotrenuri care aveau că destinaţie vestul Europei. 

La audieri, şoferul în vârstă de 22 de ani, din judeţul Neamţ, le-a spus poliţiştilor că a fugit de la locul accidentului pentru că s-a speriat. A fost şi el rănit uşor în accident. De asemenea, şoferul consumase alcool, iar alcoolemia, la momentul la care s-a predat, era de 0,07 la mie. 

 
Bărbatul le-a mai declarat poliţiştilor că maşina implicată în accident nu îi aparţinea şi că el nu avea carnet de conducere.  

Poliţiştii încearcă să afle acum dacă proprietarul autoturismului este şi el sau nu implicat în traficul de migranţi. 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş fac cercetări în acest caz pentru infracţiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului, conducere fără permis, dar şi pentru trafic de migranţi şi trecere frauduloasă a frontierei de stat. 

 
În ceea ce priveşte persoanele rănite, unul dintre cei transportaţi la Spitalul Judeţean Timişoara, un tânăr în vârstă de 18 ani, este în stare gravă, internat în Secţia de Terapie Intensivă, cu fractură de coloana. Un alt migrant, un tânăr de 15 ani. a fost transferat la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara, iar altor trei le-au fost acordate îngrijiri medicale după care au fost duşi la poliţie pentru audieri. 

 
Două persoane au murit şi zece au fost rănite, în urma accidentului care a avut loc în localitatea Iecea Mică.  

Migranţii erau transportaţi cu o maşină cu cinci locuri.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.